Przejdź do głównej treści

Imieniny:


RAZEM

Zapraszamy na drugi kulinarny pojedynek. Do wygrania 1000 zł

Znamy już termin i temat drugiego kulinarnego pojedynku. W sobotę 18 września kucharze amatorzy zmierzą się z zadaniem pn. „sałatka z grillowanym kurczakiem”. 


– Postanowiliśmy zostać przy grillowaniu, bo imprezy na świeżym powietrzu są bezpieczniejsze, a przez udział kibiców również ciekawsze. Wybraliśmy sałatkę z kurczakiem, bo choć wydaje się prosta to daje też szansę pokazania swojej kreatywności. Tak jak poprzednio w jury zasiądzie nasz MasterChef Mariusz Komenda, który na pewno nie odmówi też zawodnikom rad i pomocy odnośnie przygotowywania dań. Serdecznie zapraszamy do udziału i integracji – informują pracownicy wydziału promocji starostwa, koordynujący konkurs. 

Zgodnie z regulaminem, uczestnikami powiatowego konkursu mogą być koła gospodyń wiejskich, lokalne organizacje, uczniowie klas gastronomicznych, a także grupy nieformalne. Zwycięzca każdego etapu otrzyma nagrodę główną w wysokości 1 tys. złotych oraz tytuł i dyplom „Najlepsze w Powiecie Średzkim”. Warto też przypomnieć, że najlepsze przepisy znajdą się w planowanej II części książki „Powiat Średzki na talerzu”.

Serdecznie zapraszamy do ujawniania swoich talentów kulinarnych i udziału w konkursie, który odbędzie się 18 września na terenie Specjalnego Ośrodka Szkolno - Wychowawczego w Środzie Śląskiej. Termin nadsyłania zgłoszeń mija 14 września.

Przy okazji  przypominamy zwycięzców  pierwszego kulinarnego pojedynku, który odbył się 7 sierpnia:

  • I miejsce: „Ciechowianki”
  • wyróżnienia: „Kucharze” - Środa Śląska, KGW Rachów, Klub Nowoczesnej Gospodyni - Brzezinka Średzka
  • nagroda Sylwii i Dariusza Hamkało właścicieli sklepu Merkury: KGW Chomiąża
  • nagroda przewodniczącego rady i członka zarządu: „Godków”
  • nagrody LGD Kraina Łęgów Odrzańskich: ,,Father&Son Grill” - Pisarzowice, Koło Gospodyń Średzkich, KGW Jastrzębianki.

Regulamin konkursu "Najlepsze w Powiecie Średzkim"

Karta zgłoszenia - II gotowanie

(rfp)

Aktualizacja: 15.10.2025 | 19:46


ZOBACZ RÓWNIEŻ

ARTYKUŁY PARTNERÓW