niedziela 13.10.2024

Imieniny: Gerarda Edwarda


Piec gastronomiczny - serce każdej restauracji




Nowoczesny piec gastronomiczny jest niezbędnym elementem wyposażenia profesjonalnej  kuchni. Służy nie tylko do pieczenia mięsa, ale także do przygotowywania różnego rodzaju zapiekanek i słodkich deserów. Jeśli jesteś restauratorem, koniecznie zainwestuj w porządny piec. Sprawi to, że serwowane w twoim lokalu potrawy, zadziwią gości swoim wyrafinowanym smakiem. 


1. Profesjonalne wyposażenie gastronomii

2. Piece gastronomiczne GastroProdukt 

3. Odwiedź sklep gastronomiczny 

Profesjonalne wyposażenie gastronomii 

Piece, których używa się w restauracjach, barach czy cukierniach to urządzenia gastronomiczne o bardzo dużej wydajności. Można ich używać przez kilkanaście godzin, bez obaw, że ulegną jakiejś awarii. Są wykonane ze stali nierdzewnej, co ułatwia utrzymywanie ich w idealnej czystości. Szeroki wybór produktów tego typu, możesz kupić w sklepie stacjonarnym lub internetowym np: GastroProdukt.  Specjaliści oferujący sprzęt gastronomiczny, doradzą ci, jaki piec będzie najlepiej pasował do twojego lokalu. Bo piec piecowi nierówny. Inny model nadaje się do małej a inny do dużej gastronomii. Nie bez znaczenia jest także to, jakie potrawy zamierzasz w nim przygotowywać. GastroProdukt oferuje profesjonalne doradztwo w tym zakresie. 

Piece gastronomiczne GastroProdukt 

Zaletą produktów potrzebnych do wyposażenia kuchni, jest nie tylko solidność wykonania i wydajność, ale także korzystne ceny. Piece gastronomiczne są także energooszczędne, co przekłada się na niższe rachunki za prąd i gaz. Kupując piec gastronomiczny przyspieszysz przygotowanie potraw i osiągniesz większe zyski. Wiadomo, że klienci chętnie wracają do lokali serwujących smaczne dania. Do wyboru masz piece konwekcyjne, ze stali nierdzewnej, piece konwekcyjno-parowe oraz piece cukiernicze i piekarnicze w wyjątkowych ofertach cenowych. Tego typu urządzenia działają na zasadzie konwekcji, zwanej też termoobiegiem. Specjalne wentylatory sprawiają, że bez trudu dopasujemy temperaturę do przygotowywania dań i skontrolujemy wydzielanie pary. Potrawy z pieców gastronomicznych są gotowe o wiele szybciej, niż te, które robimy w domu, w tradycyjnych piekarnikach. Za pomoca pieca gastronomicznego, przyrządzimy dania z pieczonych mięs, warzyw, ryb i owoców morza, a także desery. Każdy piec ma wbudowany timer. Nie trzeba go więc pilnować, aby dania się nie przypaliły. Urządzenie wyłączy się samo, wystarczy więc tylko wyjąć je z piekarnika i podać gościom. Przy zakupie pieca uzyskamy także fachowe doradztwo ze strony specjalistów. 

Odwiedź sklep gastronomiczny 

Przy okazji zakupu pieca gastronomicznego, możemy też nabyć różnego rodzaju akcesoria, jak np. blachy do pieczenia, ruszty, oraz preparaty do czyszczenia. Piec powinien być czyszczony po każdym użyciu, najlepiej pod koniec dnia pracy. Wśród sprzętów niezbędnych w wyposażeniu kuchni, znajdują się także zmywarki gastronomiczne. Powinny mieć funkcję wyparzania, a najlepiej, gdy będą miały wbudowany tryb pyrolizy. Dzięki temu, wszystkie zanieczyszczenia i szkodliwe drobnoustroje zostaną usunięte. Najlepsze zmywarki wykonane są ze stali nierdzewnej aisi, co zapewnia im długą  żywotność i bezawaryjne działanie. W wyposażeniu profesjonalnej kuchni przydadzą się także krajalnice do wędlin i serów. Są one szczególnie przydatne w razie rezerwacji na różnego rodzaju uroczystości. Często goście zamawiają tzw. zimną płytę, z wieloma  rodzajami wędlin i innych przekąsek. Do przechowywania składników potraw przydadzą się zamrażarki i szafy chłodnicze. Jeśli nasz lokal serwuje kawę w kilku odsłonach, warto zamówić specjalny ekspres do kawy. 

Artykuł sponsorowany






Good test test
Brak informacji na stronie! Znowu jakieś lody z gruntami?
Kolejny obóz pracy w święta,niedzielę i każdy możliwy dzień.Tylko Polak potrafi być tak podwładny i oddawać ...

handlo

glory

Nie przegap tych artykułów.