1. Profesjonalne wyposażenie gastronomii
2. Piece gastronomiczne GastroProdukt
3. Odwiedź sklep gastronomiczny
Profesjonalne wyposażenie gastronomii
Piece, których używa się w restauracjach, barach czy cukierniach to urządzenia gastronomiczne o bardzo dużej wydajności. Można ich używać przez kilkanaście godzin, bez obaw, że ulegną jakiejś awarii. Są wykonane ze stali nierdzewnej, co ułatwia utrzymywanie ich w idealnej czystości. Szeroki wybór produktów tego typu, możesz kupić w sklepie stacjonarnym lub internetowym np: GastroProdukt. Specjaliści oferujący sprzęt gastronomiczny, doradzą ci, jaki piec będzie najlepiej pasował do twojego lokalu. Bo piec piecowi nierówny. Inny model nadaje się do małej a inny do dużej gastronomii. Nie bez znaczenia jest także to, jakie potrawy zamierzasz w nim przygotowywać. GastroProdukt oferuje profesjonalne doradztwo w tym zakresie.
Piece gastronomiczne GastroProdukt
Zaletą produktów potrzebnych do wyposażenia kuchni, jest nie tylko solidność wykonania i wydajność, ale także korzystne ceny. Piece gastronomiczne są także energooszczędne, co przekłada się na niższe rachunki za prąd i gaz. Kupując piec gastronomiczny przyspieszysz przygotowanie potraw i osiągniesz większe zyski. Wiadomo, że klienci chętnie wracają do lokali serwujących smaczne dania. Do wyboru masz piece konwekcyjne, ze stali nierdzewnej, piece konwekcyjno-parowe oraz piece cukiernicze i piekarnicze w wyjątkowych ofertach cenowych. Tego typu urządzenia działają na zasadzie konwekcji, zwanej też termoobiegiem. Specjalne wentylatory sprawiają, że bez trudu dopasujemy temperaturę do przygotowywania dań i skontrolujemy wydzielanie pary. Potrawy z pieców gastronomicznych są gotowe o wiele szybciej, niż te, które robimy w domu, w tradycyjnych piekarnikach. Za pomoca pieca gastronomicznego, przyrządzimy dania z pieczonych mięs, warzyw, ryb i owoców morza, a także desery. Każdy piec ma wbudowany timer. Nie trzeba go więc pilnować, aby dania się nie przypaliły. Urządzenie wyłączy się samo, wystarczy więc tylko wyjąć je z piekarnika i podać gościom. Przy zakupie pieca uzyskamy także fachowe doradztwo ze strony specjalistów.
Odwiedź sklep gastronomiczny
Przy okazji zakupu pieca gastronomicznego, możemy też nabyć różnego rodzaju akcesoria, jak np. blachy do pieczenia, ruszty, oraz preparaty do czyszczenia. Piec powinien być czyszczony po każdym użyciu, najlepiej pod koniec dnia pracy. Wśród sprzętów niezbędnych w wyposażeniu kuchni, znajdują się także zmywarki gastronomiczne. Powinny mieć funkcję wyparzania, a najlepiej, gdy będą miały wbudowany tryb pyrolizy. Dzięki temu, wszystkie zanieczyszczenia i szkodliwe drobnoustroje zostaną usunięte. Najlepsze zmywarki wykonane są ze stali nierdzewnej aisi, co zapewnia im długą żywotność i bezawaryjne działanie. W wyposażeniu profesjonalnej kuchni przydadzą się także krajalnice do wędlin i serów. Są one szczególnie przydatne w razie rezerwacji na różnego rodzaju uroczystości. Często goście zamawiają tzw. zimną płytę, z wieloma rodzajami wędlin i innych przekąsek. Do przechowywania składników potraw przydadzą się zamrażarki i szafy chłodnicze. Jeśli nasz lokal serwuje kawę w kilku odsłonach, warto zamówić specjalny ekspres do kawy.
Artykuł sponsorowany