list | artykuł | zdjęcia


Nowa restauracja w centrum Środy Śląskiej już otwarta!


Mariusz Komenda (półfinalista MasterChefa), wraz z synem Mateuszem otworzyli dziś restaurację Father & Son serwującą głównie potrawy meksykańskie, ale w menu znajdą się też dania kuchni polskiej.






Skomentuj

Otwarcie poprzedziły trzy kolacje degustacyjne. My zostaliśmy zaproszeni na pierwszą z nich, 11 kwietnia. Ojciec i syn włożyli dużo serca w przygotowanie potraw, w sumie zaproszonym gościom zaserwowali tatara wołowego z meksykańskimi dodatkami, zupę meksykańską i krewetki po meksykańsku - wszystko bardzo smaczne, z wieloma dodatkami i pięknie podane, a na koniec deser - meksykański pudding flan.   

Kolacja odbyła się w bardzo miłej kameralnej atmosferze, a żeby jeszcze bardziej ubarwić ten kulinarny wieczór, jeden z gości założył tematyczny strój. - Ponczo jakiś czas temu dostałem od serdecznego kolegi Łukasza. Poświęcił miejsce w swoim bagażu w drodze powrotnej z wyprawy do Meksyku, za co mu jeszcze raz dziękuję. Wiedziałem, że nadejdzie ta chwila i zacznę go nadużywać. Mariusz, do zobaczenia! - podsumował Pan Kamil.

Restauracja mieści się na Placu Wolności 25. Watro tam wstąpić. Polecamy!

Menu dostępne jest na stronie facebookowej lokalu: father&son the art of Mexican food 

(rol)


Google News Logo

Obserwuj nas w Google News!

Dodaj nas do ulubionych źródeł.


Media

 

Artykuły w kategorii:


Wczytywanie komentarza... Komentarz zostanie odświeżony po 00:00.
Zaloguj się aby dodać komentarz.
pozostały limit znaków.
Zaloguj się za pomocą ( Zarejestruj się? )

NAJNOWSZE PUBLIKACJE:


Lokalna REKLAMA Prawdziwe marki, prawdziwi ludzie, lokalne historie.
Reklamuj się tu - u siebie. Jak sąsiedzi.