środa 24.04.2024

Imieniny: Aleksego Horacego


Odśwież menu na wiosnę




Kiedy za oknem temperatura zaczyna wzrastać, a słońce pięknie świeci, z pewnością czujesz więcej energii i chętniej spędzasz czas na świeżym powietrzu. Długie spacery sprawiają, że konsumenci sięgają po produkty na wynos. Jeżeli jesteś właścicielem kawiarni czy cukierni i szukasz ciekawych rozwiązań, które pozwolą urozmaicić menu, to jesteś w dobrym miejscu. Podpowiadamy, jak sprytnie wykorzystać dostępne urządzenia, by stworzyć nowe, pyszne menu.


Lody – desery to go z fantazją

Wiele osób kocha klasyczne lody. Na rynku możesz znaleźć wiele ciekawych rozwiązań. Jeżeli nie oferujesz jeszcze żadnego rodzaju lodów w sprzedaży, to czas to zmienić. Naturalne lody, wytwarzane w oparciu o własną recepturę to strzał w dziesiątkę. Decydując się na zakup sprzętu postaw na konserwator do lodów. Wysokiej jakości urządzenia znajdziesz tutaj: https://liron-polska.pl/. Wybierz maszyny, które będą działały bezawaryjnie przez długi czas!

Lody łatwo ze sobą zabrać, a dzięki możliwości zapakowania w większe opakowanie możesz sprzedawać również większe porcje. Poszczególne smaki lodów stanowią świetną bazę do zakręconych shake’ów. Dodaj owoce i stwórz zdrowy deser w wersji fit. Dzieciom z pewnością spodobają się słodkie dodatki. Ciekawą opcją jest umożliwienie każdemu dobrania dodatków samodzielnie, a w chłodniejsze dni możesz oferować gorące maliny czy wiśnie. Nie musisz się ograniczać!

Kawa – numer jeden zawsze i wszędzie

Wychodząc na zewnątrz w chłodne dni zazwyczaj sięgasz po kawę. Kubek ciepłego napoju serwowany na wynos świetnie rozgrzewa i zapewnia dawkę energii o każdej porze dnia. Dlatego też warto zapewnić klientom najwyższej jakości produkt, który ponownie przyciągnie konsumenta do Twojego lokalu.

Kawa powinna być mielona na miejscu. Specjalny, elektryczny młynek z funkcją zmiany stopnia mielenia pomoże wyjść naprzeciw potrzebom klientów. Warto zaproponować też różne rozmiary napoju – jedni preferują dużą kawę, inni zadowolą się ich mniejszą pojemnością. Wysokiej jakości aromatyczne ziarna to podstawa, ale bez dobrego ekspresu i odpowiednio spienionego mleka nie powstanie pyszne latte czy słodkie cappuccino. Wiele osób lubi kawy smakowe – wprowadź do oferty syropy smakowe, a z pewnością zyskasz nowych klientów. Latem świetnie sprawdzi się kawa mrożona lub z kawowy shake. Wykonasz go szybko, a smak zachwyci wiele osób.

Tworzenie nowych pozycji do menu wymaga dopracowania receptury i wielu prób. W ten sposób dobierzesz optymalne proporcje i przygotujesz się o wiosennego sezonu. Postaw na najwyższą jakość składników, a klienci z pewnością to docenią i będą chętnie wracać po kolejne nowości!

Artykuł sponsorowany






Ja Wam naprawde wspolczuje. Daliscie sie wciagnac w telewizyjna narracje obrzucania sie blotem przez politykow zarowno ...
Bardzo ciekawe przesłaniem widzę w Twoim komentarzu, bo jest Bóg, Ojczyzna, oskarżenia, poniżenie, nienawiść, złorzeczenie. A ...
Aleksandra Perużyńska Nowi radni Rady Powiatu wybrani!
Jak można głosować na zdrajców Polski na ludzi którzy nawołują do wojny którzy chcą odebrać nam ...

ekogroszek baner

hydrotech do gazety nowa reklama

Nie przegap tych artykułów.