niedziela 01.08.2021

Imieniny: Alfonsa Nadii

Odśwież menu na wiosnę

Odśwież menu na wiosnę

Kiedy za oknem temperatura zaczyna wzrastać, a słońce pięknie świeci, z pewnością czujesz więcej energii i chętniej spędzasz czas na świeżym powietrzu. Długie spacery sprawiają, że konsumenci sięgają po produkty na wynos. Jeżeli jesteś właścicielem kawiarni czy cukierni i szukasz ciekawych rozwiązań, które pozwolą urozmaicić menu, to jesteś w dobrym miejscu. Podpowiadamy, jak sprytnie wykorzystać dostępne urządzenia, by stworzyć nowe, pyszne menu.


Lody – desery to go z fantazją

Wiele osób kocha klasyczne lody. Na rynku możesz znaleźć wiele ciekawych rozwiązań. Jeżeli nie oferujesz jeszcze żadnego rodzaju lodów w sprzedaży, to czas to zmienić. Naturalne lody, wytwarzane w oparciu o własną recepturę to strzał w dziesiątkę. Decydując się na zakup sprzętu postaw na konserwator do lodów. Wysokiej jakości urządzenia znajdziesz tutaj: https://liron-polska.pl/. Wybierz maszyny, które będą działały bezawaryjnie przez długi czas!

Lody łatwo ze sobą zabrać, a dzięki możliwości zapakowania w większe opakowanie możesz sprzedawać również większe porcje. Poszczególne smaki lodów stanowią świetną bazę do zakręconych shake’ów. Dodaj owoce i stwórz zdrowy deser w wersji fit. Dzieciom z pewnością spodobają się słodkie dodatki. Ciekawą opcją jest umożliwienie każdemu dobrania dodatków samodzielnie, a w chłodniejsze dni możesz oferować gorące maliny czy wiśnie. Nie musisz się ograniczać!

Kawa – numer jeden zawsze i wszędzie

Wychodząc na zewnątrz w chłodne dni zazwyczaj sięgasz po kawę. Kubek ciepłego napoju serwowany na wynos świetnie rozgrzewa i zapewnia dawkę energii o każdej porze dnia. Dlatego też warto zapewnić klientom najwyższej jakości produkt, który ponownie przyciągnie konsumenta do Twojego lokalu.

Kawa powinna być mielona na miejscu. Specjalny, elektryczny młynek z funkcją zmiany stopnia mielenia pomoże wyjść naprzeciw potrzebom klientów. Warto zaproponować też różne rozmiary napoju – jedni preferują dużą kawę, inni zadowolą się ich mniejszą pojemnością. Wysokiej jakości aromatyczne ziarna to podstawa, ale bez dobrego ekspresu i odpowiednio spienionego mleka nie powstanie pyszne latte czy słodkie cappuccino. Wiele osób lubi kawy smakowe – wprowadź do oferty syropy smakowe, a z pewnością zyskasz nowych klientów. Latem świetnie sprawdzi się kawa mrożona lub z kawowy shake. Wykonasz go szybko, a smak zachwyci wiele osób.

Tworzenie nowych pozycji do menu wymaga dopracowania receptury i wielu prób. W ten sposób dobierzesz optymalne proporcje i przygotujesz się o wiosennego sezonu. Postaw na najwyższą jakość składników, a klienci z pewnością to docenią i będą chętnie wracać po kolejne nowości!

Artykuł sponsorowany


Najnowsze artykuły

Lokalne ogłoszenia drobne

01.08.2021 14:30 wrote:

Osoby zainteresowane zajęciami Aikido proszę o kontakt w sprawie utworzenia sekcji w Środzie  Śląskiej. Tel 787 707 885 lub fb Aikido Środa …

25.07.2021 10:03 wrote:

Interesują mnie : Stare Obrazy, Ikony, ozdobne Ramy, Ceramikę, Porcelanę, stare Szkła, kolorowe Szkło z PRL-u, Kryształy, Lampy, Figurki, R…

21.07.2021 05:43 wrote:

Sprzedam ox bile (żółć spożywcza, bydlęca) firmy Allergy Research Group, 500 mg, 100 kapsułek. Uzupełnia naturalną funkcję żółci w wątrobie…

13.07.2021 10:02 wrote:

Stare Ramy, Obrazy , Obrazki, Ikony, stare Witraże, Porcelanę, Lampy, Figurki, Rzeźby, Płaskorzeźby, Srebro, Sztućce, Tace, Świeczniki, Plat…