– Do konkursu już zgłosiło się sześć zespołów, a stanowisk mamy dziesięć. Dlatego czekamy na kolejnych uczestników. Tym bardziej, że premiera konkursu, 3 marca była bardzo udana, i z tego co słyszeliśmy również sympatyczna – zachęcają pracownicy wydziału promocji powiatu, koordynujący konkurs.
Uczestnikami konkursu, zgodnie z regulaminem, mogą być koła gospodyń wiejskich, organizacje, stowarzyszenia, szkoły z klasami o profilu gastronomicznym z terenu powiatu średzkiego oraz grupy nieformalne złożone z mieszkańców powiatu średzkiego. Drużyny składają się z 2-4 osób i nie mogą być to osoby zawodowo związane z gastronomią.
Konkurs odbywa się w Specjalnym Ośrodku Szkolno-Wychowawczym w Środzie Śląskiej. Drugie gotowanie zaplanowano na sobotę 17 marca. Początek godz. 10.00. O 12.00 dania powinny trafić na stół komisji konkursowej. Na twórców najlepszego żurku czeka tysiąc złotych i certyfikat. Komisja konkursowa może przyznać też wyróżnienia, lecz te są uznaniowe. Zapraszamy do udziału!!!
Przypominamy, że 3 marca osiem zespołów gotowało pierogi. Te najlepsze w powiecie przygotowało Stowarzyszenie Inicjatywy Lokalnej ADSUM z Chomiąży. Wszystkie zwycięskie dania, w planach jest siedem spotkań, będzie można spróbować na pikniku, który odbędzie się we wrześniu w Damianowie.
(rfp) fot. mpr
1. <Lepszy dobór kadry....< To teoria, a praktyka jest taka, że UM zmienił się ...